Ένας χάκερ (ή ομάδα χάκερ) υποστηρίζει ότι έχει κλέψει δεδομένα ενός δισεκατομμυρίου Κινέζων πολιτών από την βάση δεδομένων της κινεζικής αστυνομίας στη Σαγκάη. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση επιχείρησαν ήδη να πουλήσουν δεδομένα μεγέθους 123 TB (terabytes) έναντι 10 bitcoin, των οποίων η αξία τη δεδομένη στιγμή υπολογίζεται στα 198.000 δολάρια.

Στα δεδομένα περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις, τόποι γέννησης, αστυνομικές ταυτότητες και τηλεφωνικοί αριθμοί. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο χάκερ προσέφερε και ένα δείγμα της… δουλειάς του στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές τις αστυνομίας για εγκλήματα που χρονολογούνται από το 1995.

Μάλιστα, δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα τουλάχιστον μέρους των δεδομένων τηλεφωνώντας σε άτομα των οποίων οι τηλεφωνικοί αριθμοί ήταν στη σχετική λίστα.

Διαβάστε ακόμα: Οι κυβερνοεπιθέσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία – Πώς άλλαξε το τοπίο των απειλών

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε η διείσδυση στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Ωστόσο, μία σοβαρή υπόθεση είναι αυτό να επιτεύχθηκε μέσω πρόσβασης στην Aliyun, εταιρεία cloud computing της Alibaba, η οποία φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες φιλοξενίας των δεδομένων στις αστυνομικές αρχές.

Από την πλευρά της η Alibaba ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διερευνήσει το θέμα.

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον πραγματικό σκοπό της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης εντούτοις αναλυτές κυβερνοασφάλειας θεωρούν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή ασφαλείας που έχει πραγματοποιηθεί στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI