Δύο από τους πιο υψηλόβαθμους υπουργούς της Βρετανίας παραιτήθηκαν, μια κίνηση που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ηγεσίας του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, μετά από μήνες σκανδάλων.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ παραιτήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο νέος «τσάρος του κόστους διαβίωσης» ζητούσε την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον πριν από έξι μήνες

Την παραίτησή του υπέβαλε πρώτος ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, όπως έγινε γνωστό από την βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση», λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται «ισχυρό και με αρχές Συντηρητικό κόμμα».

Ζητείται… σοβαρότητα, λέει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να διοικείται «σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα».

«Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι γι’ αυτά τα πρότυπα αξίζει να αγωνιστούμε και γι’ αυτό παραιτούμαι», σημείωσε ο Σουνάκ.

Ο Τζόνσον έχει πληγεί από τους ισχυρισμούς ότι απέτυχε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με έναν βουλευτή, που διορίστηκε σε ανώτερη θέση παρά τους ισχυρισμούς για σεξουαλικό παράπτωμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης