Για ψευδή στοιχεία κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα στη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με τις παρατηρήσεις του για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Πρωθυπουργός, σημείωσε πως «οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ένα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο».

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: «Παράθυρο» για ένα μόνιμο Ταμείο Ανάκαμψης 

Είναι ψέματα ότι η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στους θανάτους από κορωνοϊό, σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης

Σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και το κοινωνικό τους πρόσημο ανέφερε ενδεικτικά «τα σημαντικά κονδύλια τα οποία κατευθύνουμε σε δράσεις όπως η κατάρτηση των ανέργων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή προγράμματα οριζόντιας εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” από το οποίο οφελούνται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τα μη προνομιούχα, καθώς έχουν ειδική πρόσβαση στο πρόγραμμα”.

Όσον αφορά στην πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για να ληφθεί η απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απο τις χώρες της Ε.Ε ο πρωθυπουργός τόνισε: “Θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΑ Μεσόγειο. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα μία χώρα, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ε.Ε , η Τουρκία, ανοιχτά αμφισβητεί την κυριαρχία μιας άλλης χώρας, η οποία τυχαίνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους στις αποφάσεις που λαμβάνουν σχετικά με τις επιλογές τους για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων σε τρίτες χώρες”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα