Ως μη γενόμενη η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας στο ΧΑ, όπως αναμένετο εξάλλου, καθώς η μεγάλη αργία στις ΗΠΑ οδήγησε μοιραία σε πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης.

Έτσι, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων ως το κάτω άκρο της υφιστάμενης πτωτικής κίνησης.
Το πλέγμα αντιστάσεων παραμένει έως και τις 840 μονάδες, ενώ και το γενικότερο αρνητικό επενδυτικό κλίμα δεν μπορεί να δώσει πολλές πιθανότητες σε ένα σοβαρό ανοδικό σενάριο, ώστε να αναμένουμε κάθε ανοδική προσπάθεια ως ευκαιρία περαιτέρω ρευστοποιήσεων.

Τα πρόσημα ήταν μικτά τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφ/ση, με οδηγό τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ σε γενικότερο μοτίβο παραμένουν οι γνωστές 10-15 μετοχές να δίνουν ζωή στο ταμπλό, με τζίρο πέριξ ή και πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Στις ΗΠΑ, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, που θα δώσουν τόνο, ιδιαίτερα αν προεξοφλήσουν κάμψη των μεγεθών στα blue chip και τις τεχνολογικές.

Τέλος, το δολάριο παραμένει ισχυρό με την ισοτιμία του ευρώ να στέκει πέριξ του 1,05 με μεγάλο πείσμα, και αντίστοιχα τον δείκτη δολαρίου στην περιοχή των 105 μονάδων και σε υψηλά 20ετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News