Τους λόγους που η Πάτμος και οι Λειψοί ταυτίζονται με το «ευ ζην» και πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών του διεθνούς ταξιδιώτη, εξηγεί το κορυφαίο Βρετανικό περιοδικό «Conde Nast Traveller» σε πρόσφατο αφιέρωμα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης: National Geographic: Αυτή είναι η «πράσινη» λίστα του – Ξεχωρίζουν τρία ελληνικά νησιά

Με τα παρθένα τοπία της να κυριαρχούν και την πολιτιστική της «καρδιά» να χτυπά δυνατά, η Πάτμος είναι μια αληθινή απόλαυση για σώμα και ψυχή, αναφέρει το άρθρο. Ο προορισμός «ακτινοβολεί» μέσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και τη δαιδαλώδη Χώρα, ενώ καλύπτει όλες τις ανάγκες των σύγχρονων τουριστών. Λίγα μίλια μακριά, οι Λειψοί προσφέρουν μια «εμπειρία ναυαγού» και απομόνωσης από καθετί αρνητικό. Το νησί της Καλυψούς είναι εντελώς ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και σαγηνεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Ξεχωρίζουν το ορεινό χωριό των Λειψών που θυμίζει κινηματογραφική ταινία με τα γραφικά στενά, αλλά και η μυστηριακή Παναγιά του Χάρου που χτίστηκε από μοναχούς το 1.600 μ.Χ.

Διαβάστε επίσης: Λειψοί: Το «κομφετί» του Αιγαίου

«Όσο πιο τεχνητή γίνεται η καθημερινότητα, τόσο πιο αυθεντικοί θα γινόμαστε εμείς για να προσφέρουμε και να αναδεικνύουμε αληθινές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους. Το χωριό των Λειψών εντυπωσιάζει με την απλότητα και τη φιλοξενία του και οι παραλίες μας, θυμίζουν παράδεισο ακόμη και τον Αύγουστο!» τονίζει ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. «Οι τάσεις αλλάζουν και ο συνδυασμός πνευματικής και φυσικής αγαλλίασης της Πάτμου γίνεται το ζητούμενο σε μια εποχή ο επισκέπτης διεκδικεί όσα έχασε τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός