Σε ανεξάρτητο θεσμό μεσολάβησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νορβηγίας  ότι παραπέμπει τη διένεξη ανάμεσα σε εργαζόμενους του τομέα του αερίου και του πετρελαίου και του εργοδότη τους  επιβάλλοντας έτσι -δυνάμει της νομοθεσίας στη χώρα- τον τερματισμό της κινητοποίησης.

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία: Συμφωνία με τις Βρυξέλλες – Αυξάνει τις προμήθειες φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει αφού η απεργία οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας χθες τριών μικρών κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και καθώς το ισχυρό νορβηγικό συνδικάτο Lederne ανακοίνωσε πως επρόκειτο να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.

«Η αναγγελθείσα επιδείνωση της κινητοποίησης ήταν πολύ ανησυχητική στη σημερινή κατάσταση, με την κρίση της ενέργειας και με τη γεωπολιτική κατάσταση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος στην Ευρώπη», εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εργασίας Μάρτε Μιες Πέρσεν.

Η νορβηγική νομοθεσία επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει στη διεύθυνση και στα συνδικάτα κάθε επιχείρησης να συμμορφώνεται προς την απόφαση ανεξάρτητου μεσολαβητή.

Χθες, εργοδότες του τομέα προειδοποιούσαν πως η συνέχιση της απεργίας το Σάββατο θα μείωνε μαζικά την παραγωγή. Σύμφωνα με τους ίδιους θα χανόταν το 56% της ποσότητας αερίου που εξάγει η Νορβηγία και η απολεσθείσα ποσότητα πετρελαίου θα ανερχόταν σε 341.000 βαρέλια αργού την ημέρα.

Μετά τη μείωση των παραδόσεων ρωσικού αερίου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η Νορβηγία έχει μετατραπεί για την Ευρώπη στον βασικό εναλλακτικό προμηθευτή ως προς την τροφοδοσία της με αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ντελίβερι: Όταν η Uber Eats βρέθηκε απέναντι στον… εαυτό της
Διεθνή |

Αλγόριθμοι και ντελίβερι - Η περίπτωση της Uber και μιας... διαφορετικής εφαρμογής

Τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια απόφαση-ορόσημο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι οδηγοί της Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι με δικαιώματα