Την αγορά ιδίων μετοχών και τη διανομή μερίσματος για την εταιρική χρήση του 2021 αποφάσισε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση των μετόχων του ΑΔΜΗΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Ειδικότερα η ΓΣ καθόρισε τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών από την Εταιρεία μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέχρι ποσοστού 1% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Το προτεινόμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από τη λήψη απόφασης από τη Γ.Σ., ήτοι το αργότερο μέχρι και την 5η Ιουλίου 2024 και θα πραγματοποιηθεί με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 10 ευρώ ανά μετοχή και κατώτατη τιμή αγοράς εκάστης μετοχής ίση με 1 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης: Μανουσάκης στο Economist: Χρειαζόμαστε πυκνά δίκτυα για να πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση

Καταβολή μερίσματος

Η ΓΣτων μετόχων του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε επίσης την καταβολή μερίσματος από τα αποτελέσματα της 5ης εταιρικής χρήσης που αφορά στο έτος 2021 (1.1.2021 – 31.12.2021). Εγκρίθηκε δε και η καταβολή αμοιβών και αποζημιώσεων στα μέλη του ΔΣ και των Επιτροπών.

Διαβάστε επίσης: Μανουσάκης: Απαραίτητη η αποθήκευση και τα δίκτυα για γρήγορη στροφή προς τις ΑΠΕ

Εγκριση έλαβαν και οι ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το έτος 2021 καθώς και οι σχετικές εκθέσεις και δηλώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών, όπως επίσης και η Δήλωση Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια