Μετά από μια συνεδρίαση μετά αρκετές μεταβολές, ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους όπως η Πειραιώς, και τις δεικτοβαρείς να δίνουν σημαντικά στηρίγματα, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε να κλείσει θετικά, καθώς δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τους πωλητές στις δημοπρασίες.

Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,06% στις 779,20 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 77 εκατ. ευρώ.

Άκρως απογοητευτικό ήταν το κλείσιμο της αγοράς σήμερα, η οποία άρχισε με κέρδη 1,6% και τις τράπεζες στο +4%, για να κλείσει τελικά με οριακές απώλειες οι οποίες διαμορφώθηκαν στις δημοπρασίες. Μάλιστα η διακύμανση ξεπέρασε τις 13 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα στην αγορά μόνο θετικό δεν είναι, παρά την προσπάθεια σήμερα να αλλάξει την πτωτική πορεία που συντηρεί από τα τέλη Απριλίου.

Επιφυλακτικότητα

Πλέον ο γενικός δείκτης κινείται στο μέσο ενός κρίσιμου εύρους για τη συνέχεια της εικόνας της αγοράς, υπό τα τρέχοντα μακρο-δεδομένα, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα πολλών αγοραστών ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα των αποτιμήσεων. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τις στηρίξεις των 785 – 790 μονάδων χτες, προβληματίζοντας πολλούς long για τη βιωσιμότητα των θέσεων τους.

Σε όλους τους ορίζοντες η τάση είναι αρνητική, με τον γενικό δείκτη να εισέρχεται σε ζώνη υπερπώλησης, χάνοντας το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων εν ριπή οφθαλμού, που συνιστούσε εξάλλου και το κάτω άκρο της πτωτικής κίνησης. Για τη συνέχεια, σύμφωνα με την Trader24, η περιοχή των 805 μονάδων είναι η βασική αντίσταση στο overshooting, με επόμενη στάση τις 772.

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Motor Oil και Aegean βρέθηκαν στο επίκεντρο των απωλειών, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν και οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ κέρδισε 2,14%, ενώ θετικά έκλεισαν οι Λάμδα, Μυτιληναίος, Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Εθνική, Coca Cola, Quest, Ελλάκτωρ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους