Με τη διοίκηση να ανακοινώνει κάμψη των πωλήσεων κατά 15% σε ετήσια βάση για το β’ τρίμηνο του 2022, επιβεβαιώνονται οι επενδυτικοί φόβοι και δικαιολογείται η πτωτική προεξόφληση της μετοχής (NYSE:F) στο ταμπλό της Νέας Υόρκης.

Έτσι, η κατά 32% μείωση της τιμής της μετοχής το τελευταίο τρίμηνο δικαιολογείται πλέον και στα χαρτιά, καθώς ήρθαν στο φως δύο δεδομένα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια: πρώτον, η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε χαμηλό έτους στις μηνιαίες πωλήσεις αυτοκινήτων, στα 152.262, και δεύτερον, υφίσταται ακόμα το πρόβλημα της τροφοδοσίας επεξεργαστών, με τη Ford να έχει στα αποθέματά της 95.000 μη ολοκληρωμένα οχήματα λόγω αυτής της έλλειψης.

Στο ταμπλό, η μετοχή κινείται εδώ και πολλούς μήνες σε πτωτική κίνηση, όπως όλη η Wall Street, εξάλλου, και με αντίσταση τα 12,50 δολάρια που οριοθετούν και την τάση, φαίνεται ο στόχος των 8,80. Η έξοδος από τις θέσεις short με εν ισχύ σήμα από τα 13,95 έρχεται με ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τα 14,05 δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία πυροβόλησε τα πόδια της σε επίπεδο μετόχων εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τη μερισματική της πολιτική για το 2021 στο 0,48% ετήσιο από 9,5% το 2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News