Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών του ελαιόλαδου στην Ισπανία, ενώ σταθερές παραμένουν σε Ελλάδα και Ιταλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ, οι μέγιστες τιμές του έξτρα παρθένου που αυξηθήκαν αιφνίδια την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου στην Ισπανία, φαίνεται ότι διατηρούνται στα ίδια ή και ελαφρά υψηλότερα επίπεδα και την τρέχουσα εβδομάδα φθάνοντας στα 4,04 ευρώ/κιλό.

Διαβάστε επίσης: Ελαιόλαδο: Αυξημένη παραμένει η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το γεγονός δεν έχει αποδοθεί ακόμη σε συγκεκριμένους λόγους, φαίνεται όμως ότι τελικά σχετίζεται με κάποια αύξηση της ζήτησης, αφού την τρέχουσα εβδομάδα οι αγορές των έξτρα αυξήθηκαν κατά 55% και των Λαμπάντε κατά 380%.

Στην Ελλάδα οι τιμές του έξτρα παρθένου αυτή την εβδομάδα διατηρηθήκαν στα ίδια επίπεδα. Στην Κρήτη κυμανθήκαν μεταξύ 3,52 – 3,30 ευρώ/κιλό, στην Πελοπόννησο μεταξύ 3,50-3,25 ευρώ/κιλό και στην Κέρκυρα στα 3,65 ευρώ/κιλό.

Επίσης, στην Ιταλία οι τιμές του έξτρα διατηρηθήκαν στα ίδια επίπεδα κυμαινόμενες μεταξύ 6,30 ευρώ/κιλό οι μέγιστες και μέχρι 3,95 ευρώ/κιλό οι ελάχιστες, παρά το ότι οι εκεί κλιματικές συνθήκες δεν εξελίσσονται καθόλου ευνοϊκά για την αγροτική παραγωγή και η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κήρυξη ορισμένων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO