Ακολουθώντας το γενικότερο μοτίβο των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, το ΧΑ κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της ημέρας, κυρίως ως αντανακλαστικό από τις πιέσεις που δέχτηκε την προηγούμενη ημέρα.

Έτσι, ο λόγος ανοδικών-πτωτικών μετοχών ήταν 2:1, με τις περισσότερες της μεγάλης κεφ/σης να κλείνουν σε θετικό έδαφος απροβλημάτιστα και τον ΓΔ να αντιδρά από τη ζώνη υπερπώλησης στην οποία βρέθηκε άτσαλα, κοντεύοντας την αντίσταση των 805 μονάδων.

Ωστόσο, η μέτρια συν/κη δραστηριότητα μαρτυρά τη διστακτικότητα των ημερών, με τις τοποθετήσεις να μην έχουν ισχυρές βάσεις, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπειθαν για μια αλλαγή του υφιστάμενου αρνητικού κλίματος, ενώ και στην αγορά παραγώγων τα πράγματα ήταν ακόμα πιο χλιαρά.

Και βεβαίως, με τη Wall Street να μην καταφέρνει ούτε στο pre market ούτε όμως και στο άνοιγμα αργά το μεσημέρι να συγκεντρώσει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένοντας στο αμετάβλητο, η όποια αισιοδοξία καταποντίστηκε.

Το νέο της ημέρας ήταν βεβαίως η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προαίρεσης της Intralot εν μέσω της διαδικασίας ΑΜΚ που φαίνεται να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το δικαίωμα να καταγράφει +200% κίνηση, ενώ η βαριά συμπεριφορά στην αγορά εταιρικών ομολόγων συνεχίστηκε, με επί παραδείγματι εκείνο της ΕΛΧΑ να βλέπει το 89 (!) και του ΟΠΑΠ το 95.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News