
Λήγει σήμερα η παράταση που είχε δοθεί για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» συνολικού ύψους 148 εκ. ευρώ μέσω του οποίου επιδοτείται η αγορά νέα ηλεκτρικής συσκευής.
Διαβάστε επίσης: Επιδότηση συσκευών: 26 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα επιδοτεί με 135 έως 710 ευρώ για αγορά μέχρι και τριών συσκευών ψυγείου, καταψύκτη και κλιματιστικού.
Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου τα χρήματα από το Power Pass
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο θα γίνει συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των αιτούντων. Προτεραιότητα, με βάση συγκεκριμένη βαθμολογία, έχουν οι ευάλωτες οικογένειες, οι πολύτεκνες, όσες οικογένειες έχουν ΑΜΕΑ και οι μονογονεϊκές.
Για την απόκτηση νέας συσκευής θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη στην κατοικία η συσκευή που θα ανακυκλωθεί, ενώ δικαίωμα αίτησης έχουν και οι δύο σύζυγοι μίας οικογένειας αρκεί η κάθε μία να αφορά την κύρια και τη δευτερεύουσα κατοικία, αντίστοιχα.
Όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα θα αποκτήσουν ένα ψηφιακό κουπόνι, το οποίο στη συνέχεια θα υποβάλουν στο κατάστημα για την αγορά συσκευής.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται εύκολα και γρήγορα, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες. Χρειάζεται η καταχώρηση μόνο κωδικών TAXISNET και αριθμού παροχής κατοικίας.
Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αντλούνται και θα διασταυρώνονται αυτόματα, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 209.000 MWh ετησίως, όσο δηλαδή καταναλώνει μία πόλη 100.000 κατοικιών. Το συνολικό οικονομικό όφελος υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ και η μείωση εκπομπών αέριων ρύπων είναι της τάξης των 125.000 τόνων.


Latest News

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό

Τέλος το αμερικανικό LNG για την Κίνα - Νέα ώθηση στις αγορές από Ρωσία
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Κίνα έχει εισαγάγει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό του LNG της από τις ΗΠΑ