Λήγει σήμερα η παράταση που είχε δοθεί για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» συνολικού ύψους 148 εκ. ευρώ μέσω του οποίου επιδοτείται η αγορά νέα ηλεκτρικής συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Επιδότηση συσκευών: 26 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα επιδοτεί με 135 έως 710 ευρώ για αγορά μέχρι και τριών συσκευών ψυγείου, καταψύκτη και κλιματιστικού.

Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου τα χρήματα από το Power Pass

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο θα γίνει συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των αιτούντων. Προτεραιότητα, με βάση συγκεκριμένη βαθμολογία, έχουν οι ευάλωτες οικογένειες, οι πολύτεκνες, όσες οικογένειες έχουν ΑΜΕΑ και οι μονογονεϊκές.

Για την απόκτηση νέας συσκευής θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη στην κατοικία η συσκευή που θα ανακυκλωθεί, ενώ δικαίωμα αίτησης έχουν και οι δύο σύζυγοι μίας οικογένειας αρκεί η κάθε μία να αφορά την κύρια και τη δευτερεύουσα κατοικία, αντίστοιχα.

Όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα θα αποκτήσουν ένα ψηφιακό κουπόνι, το οποίο στη συνέχεια θα υποβάλουν στο κατάστημα για την αγορά συσκευής.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται εύκολα και γρήγορα, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες. Χρειάζεται η καταχώρηση μόνο κωδικών TAXISNET και αριθμού παροχής κατοικίας.

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αντλούνται και θα διασταυρώνονται αυτόματα, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα συνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 209.000 MWh ετησίως, όσο δηλαδή καταναλώνει μία πόλη 100.000 κατοικιών. Το συνολικό οικονομικό όφελος υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ και η μείωση εκπομπών αέριων ρύπων είναι της τάξης των 125.000 τόνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης