Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για την έκδοση του πράσινου ομολόγου ποσού €230εκ και διάρκειας 7 ετών, όπως ανακοίνωσε η Lamda Development. Η συνολική ζήτηση από το επενδυτικό κοινό διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ των 718,5εκατ. ευρώ,  επιτυγχάνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,12 φορές, ενώ αξιοσημείωτη ήταν, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες αγοράς, η μεγάλη συμμετοχή με πάνω από 14.000 αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η συμμετοχή της EBRD.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που σημειώθηκε, το τελικό κουπόνι διαμορφώθηκε στο κατώτατο σημείο του εύρους σε 4,70%.

Η συμμετοχή των ιδιωτών με το παραπάνω αριθμό αιτήσεων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα δεδομένα της εν λόγω χρηματιστηριακής αγοράς ομολόγων και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και των ιδιωτών στη Lamda Development γενικότερα, σημειώνεται στην ανακοινωση της εταιρείας.

Στην τελική κατανομή 73% του βιβλίου θα κατανεμηθεί στους ιδιώτες ως αναγνώριση της εταιρίας προς αυτούς.

Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Τετάρτη 13/7.

O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Lamda Development. Tόσο η υπερκάλυψη κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή πάνω από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα, σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να τηρήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν σε εμάς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές