Ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν επιβάλλονται γίνονται ευκαιριακές κερδοσκοπικές ανατιμήσεις στις ηλεκτρικές συσκευές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» πραγματοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης, είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, o αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «γίνονται έλεγχοι μέσω και διαδικτύου, για να βλέπουμε τις τιμές που είχαν πριν. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν την καταγγελία τους στο 1520 και θα το ερευνήσουμε αμέσως». Ακόμη, διεμήνυσε στους εμπόρους ότι «τα προγράμματα που βγάζουμε δεν γίνονται για να κάνει κάποιος “αρπαχτή”. Τα προγράμματα που βγάζουμε γίνονται για να βοηθήσουμε τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Επιδότηση συσκευών: 26 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε: «Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα κοινό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία. Εμείς ξοδεύουμε 150 εκατομμύρια και το πρόγραμμα αυτό θα φέρει ενεργειακή εξοικονόμηση πάνω από 300 εκατομμύρια».

Διαβάστε επίσης: Επιδότηση συσκευών: Από 135 έως 710 ευρώ οι επιδοτήσεις του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Τελευταία ημέρα

Υπενθυμίζεται ότι λήγει σήμερα η παράταση που είχε δοθεί για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» συνολικού ύψους 148 εκ. ευρώ μέσω του οποίου επιδοτείται η αγορά νέα ηλεκτρικής συσκευής.

Το πρόγραμμα επιδοτεί με 135 έως 710 ευρώ για αγορά μέχρι και τριών συσκευών ψυγείου, καταψύκτη και κλιματιστικού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο θα γίνει συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των αιτούντων. Προτεραιότητα, με βάση συγκεκριμένη βαθμολογία, έχουν οι ευάλωτες οικογένειες, οι πολύτεκνες, όσες οικογένειες έχουν ΑΜΕΑ και οι μονογονεϊκές.

Για την απόκτηση νέας συσκευής θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη στην κατοικία η συσκευή που θα ανακυκλωθεί, ενώ δικαίωμα αίτησης έχουν και οι δύο σύζυγοι μίας οικογένειας αρκεί η κάθε μία να αφορά την κύρια και τη δευτερεύουσα κατοικία, αντίστοιχα.

Όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα θα αποκτήσουν ένα ψηφιακό κουπόνι, το οποίο στη συνέχεια θα υποβάλουν στο κατάστημα για την αγορά συσκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οικονομία |

Στην Ουάσιγκτον ο Χατζηδάκης για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας