Σε διακοπή των σχέσεων του με το πολιτικό lobbying και την προσφορά προεκλογικών δωρεών στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να προχωρήσει η Match Group, ο μητρικός όμιλος των γνωστών apps Tinder και Hinge, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο του κοινού για την στήριξη που παρείχε σε μια γνωστή ρεπουμπλικανική ομάδα που δραστηριοποιείται κατά των αμβλώσεων.

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία είχε προσφέρει 137.000 δολάρια στην οργάνωση Republican Attorneys General Association, που τάσσεται κατά των αμβλώσεων και συγκεντρώνει χρήματα για τον προεκλογικό αγώνα συντηρητικών πολιτικών που έχουν ανάλογες απόψεις για το θέμα των αμβλώσεων.

Η διαρροή της πληροφορίας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας να ανακοινώσει άρον-άρον πως θα σταματήσει κάθε επαφή με το πολιτικό lobbying οργανώσεων που συνδέονται με το ακανθώδες ζήτημα των αμβλώσεων.

Η ίδια η Match Group έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, αφότου η απόφαση του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου δίχασε τις ΗΠΑ και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Μάλιστα, προ ημερών η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα προσθέσει ένα σήμα «pro-choice», που παραπέμπει στη στήριξη του δικαιώματος στην επιλογή στους χρήστες της πλατφόρμας του Tinder και του Hinge που το επιθυμούν.

Ο διχασμός της κοινωνίας έχει υποχρεώσει πολλές επιχειρήσεις να πάρουν δημοσίως θέση στη διαμάχη. Μάλιστα, πολλές εταιρείες, όπως η Amazon, η Apple, η Disney και η Citigroup έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να καλύψουν οικονομικά το κόστος μετακίνησης για εργαζόμενες που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία, όπου οι αμβλώσεις είναι νόμιμες, προκειμένου να προχωρήσουν σε διακοπή κύησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας