Με την έλλειψη ενός από τα πιο δημοφιλή προϊόντα βρίσκονται αντιμέτωπα τα εστιατόρια φαστ φουντ που ανέλαβαν μετά την αποχώρηση των McDonald’s στη Ρωσία, καθώς σταματούν προσωρινά να σερβίρουν πατάτες.

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των πρώτων 15 εστιατόριων «Vkusno & tochka», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Νόστιμο και αυτό είναι», οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ένα διαφορετικό συνοδευτικό για τα γεύματά τους, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής της σωστής ποικιλίας πατάτας.

Η ρωσική εταιρεία που αντικατέστησε τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαστ φουντ παγκοσμίως, επισημαίνει ότι αναμένει να έχει ξανά τηγανητές πατάτες στο μενού από το φθινόπωρο.

Όπως τονίζεται, οι πατάτες «deluxe» – μια πιο χοντρή εκδοχή του κλασσικού συνοδευτικού, ενδέχεται επίσης να μην είναι διαθέσιμες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η εταιρεία εξήγησε ότι το 2021 απέφερε κακή συγκομιδή για την ποικιλία πατάτας που απαιτείται για την παρασκευή πατατών, ενώ ήταν αδύνατη η εισαγωγή πατάτας από ξένες αγορές.

Με δήλωσή του στο Telegram το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας ανέφερε ότι «υπάρχουν πατάτες», σε μία προσπάθεια να μειώσει τις ανησυχίες. «Η ρωσική αγορά τροφοδοτείται πλήρως με πατάτες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων. Επιπλέον, φθάνουν ήδη καλλιέργειες από τη νέα συγκομιδή, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο έλλειψης», επεσήμανε το υπουργείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή