Για το πότε αναμένεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και για τις αλλαγές που φέρνει το μέτρο της επέκτασης του ολοήμερου σχολείου, μίλησε την Κυριακή στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι το πρώτο κουδούνι αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα ολοήμερα

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμα ότι ότι από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση ωραρίου για το ολοήμερο σχολείο από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30, ώστε να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών. Το μέτρο είναι προαιρετικό και ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς, σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τέμπη: Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου επιρρίπτει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του
Επικαιρότητα |

Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου από τον επιθεωρητή του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του

Ο επιθεωρητής φέρεται να είπε πως ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση την είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.