
Πάτερ Άλεξ Καρλούτσος. Γνωστός στις ΗΠΑ απλά ως father Alex. Ένας άνθρωπος που όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για μία εμβληματική προσωπικότητα της Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ και έναν ιδιαίτερα δυναμικό άνθρωπο. Προσωπικός φίλος του Τζο Μπάιντεν, ο πάτερ Άλεξ έλαβε την Πέμπτη 7 Ιουλίου το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, από τον αμερικανό πρόεδρο.
Η τιμή είναι για το γένος μας
«Αυτή η τιμή δεν είναι για μένα, είναι για το γένος μας την πίστη μας. Και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο ταπεινός. Γιατί ποιος είμαι εγώ τώρα να παίρνω αυτή την τιμή. Είναι ευλογία. Λένε στα αγγλικά amazing grace» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πάτερ Άλεξ μιλώντας στο Mega. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι υπηρετεί 52 χρόνια τώρα σε αυτή τη θέση που είχε και όπως είπε όλα ξεκίνησαν περίπου την ίδια περίοδο με το Κυπριακό.
Το μετάλλιο που αποτελεί την «υψηλότερη πολιτική διάκριση του έθνους που απονέμεται σε άτομα που έχουν υποδειγματική συνεισφορά στην ευημερία των ΗΠΑ», όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου απονεμήθηκε φέτος σε 17 προσωπικότητες. Μεταξύ αυτών ο ηθοποιός Ντέινζελ Γουάσινγκτον, η Σάντρα Λίντσεϊ, η πρώτη Αμερικανίδα που έλαβε το εμβόλιο του κορονοϊού εκτός κλινικών δοκιμών, η περίφημη Σιμόν Μπάιλς, μια από τις πλέον βραβευμένες αθλήτριες στην ιστορία και -μετά θάνατον- ο Στιβ Τζομπς.
- Διαβάστε επίσης: Father Alex Karloutsos: Βραβεύτηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Μπάιντεν
Ο Αλέξανδρος Καρλούτσος σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου – μεταξύ άλλων – ως ένα άνθρωπος που υπηρέτησε περισσότερα από 50 χρόνια ως ιερέας, «παρέχοντας συμβουλές σε αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ». Όσοι τον γνωρίζουν αναφέρονται σε έναν άνθρωπο με επιρροή, μιλούν για έναν πολίτη του κόσμου, αλλά και για έναν άνθρωπο που δεν ξεχνά την ταπεινή καταγωγή του και γυρίζει πάντα στις ρίζες του. Ένας μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με αρκετά μέλη της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ και με τον νέο αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη.
Γνωστός για τη δράση του
Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, πάτερ Άλεξ υπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής για δεκαετίες και είναι γνωστός για τη συνεχή δράση για τη συνεχή υποστήριξη και ενίσχυση του ελληνισμού παγκοσμίως καθώς και τη δυναμική στάση του σε ζητήματα που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτικές ελευθερίες.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές