Διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους πολίτες της Ουκρανίας υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το σχετικό διάταγμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Η Ουκρανία ετοιμάζει αντεπίθεση στο Νότο

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στους Τάιμς ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι ο ουκρανικός στρατός εξοπλισμένος με σύγχρονα δυτικά όπλα είναι έτοιμος να ανακαταλάβει τις νότιες περιοχές από τους Ρώσους. Το Κίεβο συγκεντρώνει μαχητική δύναμη ενός εκατομμυρίου στρατιωτών εξοπλισμένη με δυτικά όπλα για να ανακτήσει τη νότια επικράτειά της από τη Ρωσία, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας στους Times.

Ο Oleksii Reznikov είπε ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε εντολή στον στρατό της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τις κατεχόμενες παράκτιες περιοχές που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα