Σε εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας East Point Energy με έδρα τις ΗΠΑ πρόκειται να προβεί η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Equinor μετά την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 100% της εταιρείας.

Η Equinor, ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η East Point Energy με έδρα το Charlottesville έχει έργα αποθήκευσης ενέργειας δυναμικότητας 4,1 gigawatt, «πρώιμου έως μεσαίου σταδίου που επικεντρώνονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με την Equinor, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται 2 διαγωνισμοί για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Κρίσιμος ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση

«Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς στον κόσμο αυξάνεται το μερίδιο που κατέχει η διακοπτόμενη ενέργεια η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές», σημείωσε η Equinor.

«Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες είναι το κλειδί για την περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσει την ασφάλεια του εφοδιασμού», πρόσθεσε ο νορβηγικός κολοσσός.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ – Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπερνούν τα ορυκτά καύσιμα ως κύρια πηγή ενέργειας

Αύξηση επενδύσεων

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η παγκόσμια εγκατεστημένη χωρητικότητα αποθήκευσης προβλέπεται να αυξηθεί κατά 56% τα επόμενα πέντε χρόνια, φτάνοντας τα 270 γιγαβάτ έως το 2026.

Ο ΔΟΕ αναφέρει ότι οι επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% το 2020, φτάνοντας τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παλαιότερα γνωστός ως Statoil, ο κύριος μέτοχος της Equinor είναι το νορβηγικό κράτος, το οποίο έχει ποσοστό 67% στην εταιρεία.

Τα σχέδιά της να εξαγοράσει την East Point Energy αντιπροσωπεύουν την πιο πρόσφατη προσπάθεια εισόδου της εταιρείας στην αμερικανική αγορά. Έχει ήδη σημαντικές δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα και εργάζεται σε μεγάλης κλίμακας υπεράκτια αιολικά έργα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.