Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Κίνα ενισχύει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας να προειδοποιεί ότι τα χειρότερα της ενεργειακής κρίσης ενδέχεται να είναι μπροστά.

Το αμερικάνικο αργό έχασε περίπου 2%, φτάνοντας κοντά στα 102 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτωτικό κλίμα έχει περάσει στα εμπορεύματα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα και ο διαφαινόμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενέτεινε τις ανησυχίες για τις προοπτικές ζήτησης. Παράλληλα, η άνοδος του δολαρίου έχει προσθέσει πίεση, καθιστώντας το πετρέλαιο λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Η επίσκεψη Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία

Από εκεί και πέρα, το αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει από τις αρχές Ιουνίου λόγω των εντεινόμενων φόβων ότι οι ΗΠΑ μπορεί να οδηγηθούν σε ύφεση καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν επιθετικά τα επιτόκια, με σκοπό να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό. Τα κράτη βιώνουν την πρώτη παγκόσμια ενεργειακή κρίση και «ίσως να μην έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Fatih Birol στο Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή, καθώς επιδιώκει να τιθασεύσει τις υψηλές τιμές της ενέργειας που έχουν συνταράξει την παγκόσμια οικονομία. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο ΟΠΕΚ έχει περιθώριο να αυξήσει την παραγωγή εάν η επερχόμενη επίσκεψη του Μπάιντεν στην περιοχή αποφέρει κάποιες συμφωνίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή