Σε άνοδο μέχρι 3,3% στις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου οδήγησε η αναμενόμενη μείωση των ροών από τη Νορβηγία προς τους τερματικούς σταθμούς Easington της Βρετανίας και Zeebrugge του Βελγίου, αποτέλεσμα της επέκτασης των περιορισμών στην παραγωγική δυναμικότητα ενός αριθμού εγκαταστάσεων οι οποίοι συνδέονται με τη μεταφορά αερίου.

Οι μειώσεις που ήταν αποτέλεσμα ενός προβλήματος που δημιουργήθηκε στο κοίτασμα Sleipner, αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που επικαλείται το Bloomberg από τον χειριστή του δικτύου Gassco.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Εκτόξευση της τιμής κατά 760% στο 18μηνο

Η διακοπή επηρέασε επίσης τις μονάδες επεξεργασίας Kollsnes και Nyhamna στη Νορβηγία, οι οποίες έχουν πληγεί από το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό Αέριο: Τι εναλλακτικές έχει η Ευρώπη για προμήθεια φυσικού αερίου

Δεν έφτανε ο Nord Stream…

Η μείωση των ροών από τη Νορβηγία έρχεται να προστεθεί στον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η διακοπή της προμήθειας από τη Ρωσία μέσω του Νord Stream1, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να γεμίσουν οι αποθήκες για τον επόμενο χειμώνα, ενώ οι καύσωνες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να δροσίσουν τους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή