διανομή μερίσματος μικτού ποσού 774.783,60 ευρώ, δηλαδή μικτού ποσού 0,12 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Space Hellas που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου.

Από το ανωτέρω μικτό ποσό παρακρατείται ο προβλεπόμενος φόρος ποσοστού 5%, συνεπώς το ποσό του μερίσματος το οποίο θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό των 0,114 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης: Space Hellas: Κερδοφόρο το 2021 για τη SingularLogic – Στα 17 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date – ημερομηνία προσδιορισμού) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. επενδυτές που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Space Hellas: Υπέγραψε τη «Χάρτα Διαφορετικότητας»

Από την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Πότε θα γίνει η καταβολή

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 από την πληρώτρια Τράπεζα «ALPHA BANK A.E.» ως ακολούθως:

1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ., σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας στους στο Σ.Α.Τ. υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «ALPHA BANK A.E.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις