Την αποκάλυψη που έκανε στο ΟΤ Forum για το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και την ψηφιακή ταυτότητα επανέλαβε από την Λάρισα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ότι στις 27 Ιουλίου οι πολίτες θα έχουν στο κινητό τους την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, σημείωσε ότι οι δήμοι της Π.Ε Λάρισας θα λάβουν 8 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «έξυπνες πόλεις», ένα μέρος δηλαδή από τα συνολικά 320 περίπου εκατομμύρια που θα λάβουν οι δήμοι της χώρας για να προχωρήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Επίσης, ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς ότι με τον Θεόδωρο Λιβάνιο επεξεργάζονται προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα για να συνδράμουν στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Χρήση και στο εξωτερικό

Αν και επί του παρόντος η νέα ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εντός Ελλάδος, τα γρανάζια έχουν αρχίσει να κινούνται, ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε με το Wallet ID και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συζήτηση στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο μιας κεντρικής ρύθμισης, προκειμένου οι ψηφιακές ταυτότητες να αναγνωρίζονται για μετακινήσεις σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., έχει ήδη ξεκινήσει.

Ουσιαστικά, η επίσημη πρώτη έγινε με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που φιλοξενούνταν επίσης σε ενός είδους ψηφιακό «πορτοφόλι», αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας ώστε αυτό να δουλέψει σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και πιθανώς μέχρι η Κομισιόν να καταλήξει σε μία απόφαση, υπάρχει και η δυνατότητα σύναψης διμερών συμφωνιών μεταξύ της Ελλάδας και άλλου κράτους, προκειμένου στις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ των δύο να αναγνωρίζονται οι άυλες ταυτότητες στα Wallets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα