Χαμηλότερα από τον Μάιο, ωστόσο, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών πάνω από το 7%, διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο. Διαμορφώθηκε στο 7,6% έναντι 7,9% τον Μάιο με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν καθοριστική παράμετρος διαμόρφωσης του τελικού δείκτη.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ 40 ετών αναμένεται για τον πληθωρισμό – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Όπως σχολιάζει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, «ο κύριος λόγος για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθεί να είναι οι αυξήσεις των τιμών των ενεργειακών προϊόντων. Το εισιτήριο των 9 ευρώ και η έκπτωση στα καύσιμα είχαν μια ελαφρώς καθοδική επίδραση στον συνολικό πληθωρισμό τον Ιούνιο του 2022. Σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή τον Ιούνιο του 2022 αυξήθηκαν κατά 0,1% έναντι του Μαΐου.

Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 38% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 12,7% την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ