«Εάν η Ελλάδα εισέλθει μετά τις εκλογές σε πολιτική περιπέτεια, θα βλάψει το επενδυτικό περιβάλλον. Τους επενδυτές δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα ούτε το πως τα βρίσκουμε ή το πως δεν τα βρίσκουμε. Τους ενδιαφέρει να ξέρουν ότι θα βρουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε.  Αν δεν βρίσκουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε δεν πηγαίνουν σε μια χώρα.» Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τετάρτη στο 5th Invest GR Forum 2022.

Ο κ. Γεωργιάδης προέβλεψε ότι το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τον πόλεμο αναφορικά με τις επενδύσεις.

Διαβάστε επίσης: ΕΥ: Ανθεκτική η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός – Τι σχεδιάζουν οι επενδυτές

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επικαλούμενος σχετικό παράδειγμα: «Τεράστιος Όμιλος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήρθε στο γραφείο μου πριν από 1,5 χρόνο, ξεκινώντας μια τεράστια επένδυση στην Εύβοια για αιολικά πάρκα. Θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένοι εάν μπορούσαν να λάβουν τις αδειοδοτήσεις σε 1,5 χρόνο – αυτή ήταν η εκτίμησή τους. Μας είπαν ότι ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι περίπου 3 χρόνια, ενώ σε κάποιες χώρες φθάνει ακόμη και τα 7 χρόνια. Τελικά, έλαβαν την αδειοδότηση σε 5 μήνες».

Χρονοδιάγραμμα βελτίωσης

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι και στους τομείς που πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα βελτίωσης.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν ψάχνουμε κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο

«Θα πείτε: «είμαστε τέλεια;» Όχι. Έχουμε πολλά ακόμα σημεία στα οποία πρέπει να παρέμβουμε. Έχουμε δασικές υπηρεσίες που πάνε αργά. Έχουμε αρχαιολογικές υπηρεσίες που έχουν πολλές αγκυλώσεις. Έχουμε δικαστήρια που αργούν να βγάλουν αποφάσεις. Εγώ δεν θέλω να τα παρουσιάσω όλα ιδανικά. Έχουμε ακόμα δρόμο. Όπως και για αυτά τα Bottlenecks τα οποία τώρα σας περιέγραψα, έχουμε για το καθένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα για το πως θα βελτιωθούν.

Ακόμα και στο κομμάτι της κατάρτισης και εξειδίκευσης του εργατικού μας δυναμικού, τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε προβλέψει πάρα πολλά χρήματα για την μετεκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων του εργατικού μας δυναμικού, το reskilling και το upskilling. Ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικά προγράμματα και πιστεύω ότι σε δυο με τρία χρόνια και εκεί θα έχουμε κάνει πολύ μεγάλη διαφορά από αυτό που είμαστε σήμερα.», επεσήμανε ο υπουργός.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής μας θητείας. Είναι δεδομένο αυτό, έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία