Ακόμη ένα «τέλος» στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ 101,3 FM.

«Καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά δεν ψάχνουμε κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνουμε εκλογές. Πρέπει να επισημάνουμε πως υπάρχει και η βόμβα της απλής αναλογικής. Σκοπός είναι να διασφαλίσω τη σταθερότητα της χώρας μας κι αν υπάρχει κάποιος κόστος, τότε είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την σύγκριση του τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκειά της διακυβέρνησής του και τι πετύχαμε εμείς.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε για τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, τονίζοντας πως «ξέρω πως αυτή τη στιγμή το να οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής και με μία απρόβλεπτη Τουρκία, δεν θα ήταν σώφρων. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία το ενδεδειγμένο σύστημα είναι αυτό της ενισχυμένης αναλογικής. Επιμένω πως σε πολύ δύσκολους καιρούς η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα κι αυτό επιτυγχάνεται με μονοκομματικές κυβερνήσεις».

Ο Ανδρουλάκης δείχνει να μην σέβεται την επιλογή του ελληνικού λαού

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως είναι λάθος το «δεν θέλουμε πρωθυπουργό, τον αρχηγό του πρώτου κόμματος».

Εκτοξεύοντας μάλιστα ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «όταν ο κ. Ανδρουλάκης λέει πως δεν σέβεται την επιλογή του ελληνικού λαού, αυτό έχει κάποια σημάδια αλαζονείας και έχει δείξει μία μετριοπάθεια μέσα από τις ομιλίες του ως νέος πρόεδρος κόμματος».

Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν στις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού

Σχετικά με τις κρίσεις που έχει περάσει κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, επισήμανε πως «η πανδημία ήταν μία κρίση που κανείς στην αρχή δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί. Όταν πήραμε απόφαση να κλείσουμε τη χώρα έπρεπε να στηριχτούμε στα επιστημονικά δεδομένα  αλλά και στο προσωπικό αισθητήριο. Χωρίς συζήτηση, όμως, η πιο δύσκολη προσωπικά στιγμή ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα