Με απώλειες κινείται και σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν αρχίσει πλέον να τιμολογούν την πιθανότητα ακόμη πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ μετά από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στο επίκεντρο επίσης βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,70% στις 30.250 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,65% στις 3.738 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,50% στις 11.079 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με την JPMorgan να απογοητεύει με την εικόνα του δευτέρου τριμήνου που εμφάνισε. Η μετοχή σημειώνει απώλειες πάνω από 4%.

Πληθωρισμός και επιτόκια

Την ίδια ώρα, η απροσδόκητη νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 1% ή 100 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1981.

«Το πλεονέκτημα για τους επενδυτές είναι ότι η πολιτική της Fed παραμένει εξαρτώμενη από τα δεδομένα και η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει σε μια επιθετική τροχιά σύσφιξης έως ότου οι πληθωριστικές πιέσεις κορυφωθούν αποφασιστικά», αναφέρει η BCA Research. «Οι επίμονες πιέσεις τιμών απαιτούν άλλη μια μεγάλη αύξηση στα επιτόκια της Fed στις 26-27 Ιουλίου, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης των δεδομένων πριν από τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, 8 εβδομάδες αργότερα».

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 9.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουλίου, φτάνοντας στις 244.000 αιτήσεις, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 235.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street