Με μικρά κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μάλιστα δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη ζώνη της αντίστασης των 805 μονάδων, αν και ο τζίρος δεν το βοηθά μέχρι τώρα. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,40% στις 806,52 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Η νευρικότητα είναι έκδηλη και σήμερα στην αγορά, η οποία βλέπει για ακόμη μία φορά τα πρόσημα σε πολλούς της τίτλους να αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού. Κι ενώ το θετικό πρόσημο κυριαρχούσε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της συνεδρίασης, επιλεκτικές κινήσεις των πωλητών έχουν δώσει το μήνυμα ότι η διάσπαση της αντίστασης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Και πως άλλωστε θα μπορούσε να είναι εύκολη όταν το κλίμα διεθνώς είναι τόσο αρνητικό και εύθραυστο, που πολλοί επενδυτές δεν θέλουν να «απλώνουν τον ορίζοντα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χρηματιστηριακή πηγή στον Ot.gr, ώστε να συγκρατούν το επίπεδο κινδύνου σχετικά χαμηλά. Μάλιστα, μετά από δύο ημέρες ανόδου, είναι εύλογο το ΧΑ να δείξει κάποια σημάδια κόπωσης, ειδικά στο απαιτητικό επίπεδο των 805 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ, ο ΟΛΠ, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ προσπαθούν να δώσουν στηρίγματα στην αγορά, όπως και οι Πειραιώς, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Coca Cola και Jumbo, αλλά οι πιέσεις σε Aegean, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Quest και Alpha Bank δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες