Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021 αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, γεγονός που υποδεικνύει ότι η δυναμική της αγοράς εργασίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αρχίζει να μετριάζεται.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 σε 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 235.000 αιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Διαβούλευση για την «Εθνική στρατηγική για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα αυξήθηκαν σε 1,33 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιουλίου, αριθμός μειωμένος κατά 41.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό στο 3,6% τον Μάιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Την ίδια ώρα τον Ιούνιο προστέθηκαν στην οικονομία 372.000 θέσεις εργασίας.

Η ισχύς της αγοράς εργασίας πιθανότατα θα ενθαρρύνει τη Fed να διατηρήσει αυξημένα επιτόκια, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή