Τέθηκε σε λειτουργία από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με την Εύβοια, γεγονός που, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, διασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη ηλεκτροδότηση για το νησί και όλες τις βόρειες Σποράδες από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απώλειας ηλεκτρικής ισχύος σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων​ ή αυξημένης ζήτησης.

«Καλωσορίζουμε τη Σκιάθο στην οικογένεια των διασυνδεδεμένων νησιών. Ο ΑΔΜΗΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ακόμη έργο ορόσημο για το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς που συμβασιοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας, κατασκευάστηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, και χάρη στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας, ηλεκτρίστηκε στην ώρα του. Με την τουριστική κίνηση να κορυφώνεται το επόμενο διάστημα, η νέα διασύνδεση είναι έτοιμη να προσφέρει ποιοτική ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο και τα γειτονικά νησιά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Διαβάστε επίσης: ΑΔΜΗΕ: Κίνδυνος χρονικής μετάθεσης έργων με απόφαση της ΡΑΕ για WACC στο 6,1%

Την ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας υλοποίησε ο Διαχειριστής στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 57 εκατ. ευρώ. Στην πλευρά της Σκιάθου, η διασύνδεση περιλαμβάνει έναν υπερσύγχρονο Υποσταθμό 150 kV τεχνολογίας κλειστού τύπου (GIS), ενώ τα καλώδια Υψηλής Τάσης που εγκαταστάθηκαν στο νησί είναι πλήρως υπογειοποιημένα με στόχο την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής και οπτικής όχλησης.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου έργου είναι ότι το υποβρύχιο καλώδιο είναι θαμμένο καθ’ όλη την υποθαλάσσια όδευσή του μήκους 29 χλμ., σε βάθη έως και 300 μ. διασφαλίζοντας την προστασία του από εξωγενείς παράγοντες. Στην πλευρά της Εύβοιας, ο ΑΔΜΗΕ αναβάθμισε τον υφιστάμενο Υποσταθμό Μαντουδίου, ενώ κατασκεύασε 30 χλμ. νέας εναέριας Γραμμής Μεταφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια