Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει την επαφή με τις 800 μονάδες, αλλά και να διαχειριστεί και τις πιέσεις των πωλητές σε επιλεγμένους τίτλους. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλής συχνότητας συναλλαγών, καθώς ο τζίρος παραμένει πεισματικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,17% στις 795,08 μονάδες, με τον τζίρο μόλις στα 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ¼ έχει διακινηθεί από την Εθνική και τον ΟΠΑΠ. Η επιλεκτικότητα επομένως δεν πρόκειται να αναιρεθεί εύκολα από την εγχώρια επενδυτική κοινότητα η οποία επιλέγει μια διττή στρατηγική: από τη μία την αναζήτηση των αμυντικών θέσεων και από την άλλη τις κινήσεις με πολύ βραχύ χρονικό ορίζοντα.

Ίδια εικόνα

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα γιγαντώνει την επίδραση ακόμη και των πιο μικρών κινήσεων ενώ ευνοεί και τις κινήσεις χειραγώγησης αποτρέποντας μεγάλα long χαρτοφυλάκια να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον. Αυτό επισημαίνει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, τονίζοντας ότι τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου πιθανόν η εικόνα δεν θα αλλάξει, με τον Αύγουστο μάλιστα να είναι παραδοσιακά ο μήνας της «εκεχειρίας» πολλών χαρτοφυλακίων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ και Jumbo δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται και οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Aegean, Μυτιληναίος, Motor Oil, Titan και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών