Στην Ασία, υπό την πίεση του τεχνολογικού κλάδου βρέθηκε και σήμερα ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, οποίος υποχώρησε κατά 2%, με τον Hong Kong Tech να χάνει 3%.

Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από 4%, μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι τα στελέχη της εταιρείας κλήθηκαν από τις αρχές που διερευνούν κλοπή στοιχείων. Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περισσότερο από 5%. Επίσης, οι Tencent και Meituan υποχώρησαν 2,7% και 2,9% αντίστοιχα.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,24%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,196%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,77%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,34% υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq έχασε 0,31%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 0,59%, με τον Topix να κλείνει σταθεροποιητικά.

Τα macro της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 4,8% το πρώτο τρίμηνο και 1% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς αυξήθηκαν κατά 3,1% τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την HSBC, τα στοιχεία της Κίνας δεν αποτελούν μεγάλη έκπληξη δεδομένων των σοβαρών διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα και την κατανάλωση κατά τη διάρκεια των lockdown για τον Covid. Ωστόσο, το αδύναμο ΑΕΠ υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες