Να χρησιμοποιήσουν λιγότερη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα σκοπεύουν δύο στους τρεις Γερμανούς, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ορθή την προτεραιότητα που δίδεται στα νοικοκυριά σε περίπτωση πραγματικής ανεπάρκειας φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 66% των Γερμανών σκοπεύει να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι, αλλά το 33% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σε ό,τι αφορά το κρατικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου, το 58% εκτιμά ότι, ορθώς το επίπεδο 3 δίνει προτεραιότητα στα νοικοκυριά έναντι της βιομηχανίας, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34%.

Το 51% πάντως των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν τελικά περισσότερο την ίδια τη Γερμανία. Διαφορετική αξιολόγηση εκφράζει το 39%.

Deutsche Bank: Οι Γερμανοί μπορεί να χρειαστεί να ανάψουν τα τζάκια τον χειμώνα

Στο μεταξύ, αναλυτές της Deutsche Bank σημειώνουν ότι ορισμένα γερμανικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με ξύλα αντί για φυσικό αέριο τον φετινό χειμώνα. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο στη Γερμανία τους επόμενους μήνες θα παραμείνει 10% κάτω από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο, λόγω της αποταμίευσης των νοικοκυριών, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Η Deutsche Bank προσθέτει επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί θα αναζητήσουν άλλες πηγές ενέργειας, όπως άνθρακα και λιγνίτης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ξύλο για θέρμανση όπου είναι δυνατόν, στροφή σε παράγωγα πετρελαίου στη βιομηχανία κ.λπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια