Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, ενώ με εντολή που δόθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, αυτή την ώρα εκκενώνονται τα χωριά, Σαχτούρια, Κρύα Βρύση και ‘Αγιος Γιώργη.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις πτήσεις , με τη δύση του ηλίου και τώρα μόνο οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα με τις φλόγες αλλά και τις ριπές ανέμου οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάνε στα 70 χλμ την ώρα σύμφωνα και με το εθνικό αστεροσκοπείο.

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες με την πολιτική προστασία. Η φωτιά έχει περάσει εδώ και ώρες την επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Ορνές, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια και Μέλαμπες. Η ατμόσφαιρα στα νότια του Ρεθύμνου, Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγία Γαλήνη είναι αποπνικτική από τους καπνούς ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των κτηνοτρόφων με στόχο να μεταφέρουν τα αιγοπρόβατά τους σε ασφαλείς περιοχές ώστε να μην κινδυνεύουν κυρίως από τους καπνούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με νέα περιφερειακές δυνάμεις ενώ ΟΤΑ, ερυθρός σταυρός και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να προστατέψουν περιουσίες αποκόπτοντας όσο αυτό είναι δυνατό την προέλαση της φωτιάς.

Μισθωμένα λεωφορεία από την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν διατεθεί για να μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί στο κτίριο του δημαρχείου στο Σπήλι.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις πτήσεις με τη δύση του ηλίου, και πλέον μόνο οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 93 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ συγκεντρώνονται στο Τυμπάκι

Την ίδια ώρα, 10 λεωφορεία του ΚΤΕΛ συγκεντρώνονται στο συσκευαστήριο Τυμπακίου και στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομικού προπομπού θα κατευθυνθούν προς ασφαλές σημείο, κοντά στο πύρινο μέτωπο, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώνονται.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, είπε ο κ. Ταταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και πλήθους εθελοντών να είναι δυσχερές λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χέριου και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα