Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τον τραγικό θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη.

Μετά την διαταγή κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα γεγονότα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται για να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Θα γίνει ΕΔΕ

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να δοθεί άπλετο φως στα αίτια που στοίχισαν τη ζωή στον 49χρονο Θοδωρή.

Ο υπουργός Υγείας ζητά να μάθει τα γεγονότα και τις πιθανές αμέλειες που μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο τον άνδρα, ο οποίος ζήτησε βοήθεια από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος Θοδωρής αντιμετώπιζε πόνους στην πλάτη, όμως δύο νοσηλεύτριες του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα.

Βρίσκονταν 70 γιατροί στο νοσοκομείο

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών οργάνων σχετικά με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα