Για τις απεργειακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ μίλησε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV100, την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Υποστήριξε ότι με νομοθετική ρύθμιση έχει διασφαλιστεί σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πλέον του ενιαίου μισθολογίου από το 2016, καθώς και τα επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών και θέσης ευθύνης, οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν ένα μπαράζ παράνομων, όπως τις χαρακτήρισε, απεργειακών κινητοποιήσεων.

Σημείωσε επίσης, ότι εφόσον οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τρέχουν τις διαδικασίες για να λυθεί το ζήτημα με τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας εντός του Ιουλίου, παραδόξως εντείνουν απεργειακές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ξιφαράς: Το φθινόπωρο οι συμβάσεις για προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι εφόσον οι απεργειακές κινητοποιήσεις έχουν χαρακτηριστεί παράνομες με δικαστική απόφαση, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ θα λάβουν εξώδικο που θα τους ενημερώνει για την παρακώλυση του συγκοινωνιακού έργου και για τις ευθύνες που φέρουν απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που διπλασίασε τον αριθμό τον λεωφορείων που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη και φροντίζει καθημερινά για την ομαλή διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου, πάντοτε με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για αποκλιμάκωση της κατάστασης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα