Το 2014 ορίστηκε από τον ΟΗΕ η 15η Ιουλίου σαν η Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων των Νέων, ως υπενθύμιση της σημασίας του εξοπλισμού των νέων με δεξιότητες για απασχόληση, αξιοπρεπή εργασία και επιχειρηματικότητα. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων των Νέων έχει προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για διάλογο μεταξύ των νέων, των ιδρυμάτων τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης (TVET), των επιχειρήσεων, των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των αναπτυξιακών εταίρων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, η Check Point Software Technologies τονίζει την τρέχουσα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η οποία αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια εργαζομένων παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτη του Information System Security Certification Consortium (ISC) και την ανάγκη να δοθούν στους νέους τα εργαλεία για να εισέλθουν στον κλάδο, ανεξάρτητα από το φύλο, το περιβάλλον, την καταγωγή τους και όποια άλλη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και λειτουργεί εις βάρος τους.

Διαβάστε ακόμα: Ραγδαία αύξηση των σοβαρών περιστατικών κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς

Η πανδημία οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε μια ταχεία ψηφιοποίηση για την οποία οι γενικές υποδομές και τα ιδρύματα δεν ήταν 100% προετοιμασμένα, ή τουλάχιστον δεν ήταν προετοιμασμένα να προχωρήσουν σε αυτή γρήγορα. Πολλοί άνθρωποι έπρεπε να προσαρμοστούν στην εργασία από το σπίτι με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει σαφής έλλειψη εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν να κρατήσουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μακριά.

Η λειτουργία του Check Point SecureAcademy

Για να προετοιμάσει τους μαθητές με τις ζωτικές τεχνολογικές δεξιότητες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν το μέλλον, το Check Point SecureAcademy δημιουργήθηκε για να παρέχει εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως με συνεργασίες με τρίτα ιδρύματα μέσω της ομπρέλας κατάρτισης κυβερνοασφάλειας της Check Point που ονομάζεται Check Point MIND, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ζωτικές δεξιότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαθησιακούς πόρους και πιστοποιήσεις μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος «χωρίς έσοδα».

Διαβάστε ακόμα: Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Ιούνιο 2022

Παγκοσμίως, 45,000 φοιτητές συνολικά χρησιμοποιούν το δωρεάν μαθησιακό περιεχόμενο του Check Point SecureAcademy σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων προσομοίωσης Cyber Range και HackerPoint. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές από περισσότερα από 120 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 53 χώρες και στόχος είναι η αύξηση των γνώσεων τους σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μια άλλη προσφορά της Check Point είναι η λύση Check Point SmartAwareness, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια για επιχειρήσεις που στοχεύει στην προετοιμασία κάθε υπαλλήλου με κορυφαία εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση μιας πραγματικής επίθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ψηφιακά εργαλεία με επιδότηση 90% από την Cosmote
Επιχειρήσεις |

Παράταση για το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Η Cosmote συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» - Έως 31/10, οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα