Παραδόθηκε επισήμως το ολοκληρωμένο σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 650.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Πολιτισμού: Έργα 5,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Λίγο πριν την υπογραφή της παράδοσης του έργου έγινε και δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: «Ελλάδα 2.0»: Υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ η απορρόφηση των πόρων

Τρία ακόμα έργα

Ακολούθησαν οι υπογραφές Προγραμματικών Συμβάσεων για τα έργα «Αγωγός τροφοδοσίας νερού ύδρευσης αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών», «Μελέτες, Τεχνική βοήθεια για την Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Π.Ε. Αργολίδας» και «Ολοκλήρωση Μελετών για την ωρίμανση του έργου Στερέωση – Αποκατάσταση και Ανάδειξη του κτιρίου Τουρκικών Λουτρών (Χαμάμ) του Δήμου Ναυπλιέων».

Το πρωί η κύρια Μενδώνη έκανε αυτοψία στα έργα που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού στο Ναύπλιο, όπως το Μπούρτζι, το Παλαιό Τελωνείο, ο Αγ. Νικόλαος, το Κτήριο Βίγγα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Αγ. Γεώργιος, ο Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».