Πτωτικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, σήμερα, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, τα οποία έδειξαν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίου στο μέλλον.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 1,15%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 1,64%. Χαμηλότερα και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,29% και ο Shenzhen Component σημείωσε απώλειες 0,64%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,6%.

Η Reserve Bank of Australia δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης σήμερα, τα οποία έδειξαν ότι το διοικητικό συμβούλιο είδε τα τρέχοντα επιτόκια να είναι «πολύ κάτω» από το ουδέτερο επιτόκιο, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο με την πάροδο του χρόνου.

Η RBA αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης νωρίτερα αυτό το μήνα. «Το επίπεδο των επιτοκίων εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλό για μια οικονομία με πλήρη αγορά εργασίας και που αντιμετωπίζει μια περίοδο υψηλότερου πληθωρισμού», αναφέρουν τα πρακτικά.

Μικτά ήταν τα πρόσημα στη Νότια Κορέα. Ο Kospi υποχώρησε 0,29% ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,28%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,76% ενώ ο δείκτης Topix κέρδισε 0,55%.

Εταιρικά νέα

Στα εταιρικά νέα, οι Financial Times ανέφεραν ότι η SoftBank ανέβαλε τα σχέδιά της να εισαγάγει την εταιρεία σχεδίασης τσιπ Arm στο Λονδίνο, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μετοχές του Ομίλου SoftBank αυξήθηκαν κατά 1,36%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές