Με απώλειες έκλεισε τελικά η Wall Street σήμερα, με τους δείκτες όχι μόνο να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη, αλλά και να υποκύπτουν στις πιέσεις και τις ανησυχίες που δημιούργησε το δημοσίευμα του Bloomberg για την πιο περιοριστική πολιτική της Apple.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,69% στις 31.072 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,84% στις 3.830 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,81% στις 11.360 μονάδες.

Αρνητικά επέδρασε στην αγορά η είδηση ότι η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει την αύξηση των προσλήψεων και των δαπανών το επόμενο έτος σε ορισμένα τμήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική ύφεση. Όπως μετέδωσε το Bloomberg η απόφαση της εταιρείας απορρέει από την επιδίωξη να είναι πιο προσεκτική σε αβέβαιους καιρούς, αν και δεν αποτελεί πολιτική για το σύνολο της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Το βλέμμα στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων

Αντίκτυπος στην αγορά από την Αpple

«Όταν η Apple, μια εταιρεία αξίας 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλάζει πολιτική, προφανώς θα έχει έντονο αντίκτυπο στην αγορά». δήλωσε ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στο Bleakley Advisory Group. Ο Boockvar είπε ότι τα κέρδη της Apple θα είναι σημαντικά για τη συνολική αγορά όσον αφορά το πώς διαχειρίζονται τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τι συμβαίνει στην κινεζική αγορά και πώς θα αντιδράσουν καθώς οι καταναλωτές κινούνται περισσότερο προς τις υπηρεσίες παρά τις δαπάνες αγαθών.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Ξεπέρασε τα 22.000 δολάρια

Νευρικότητα με Goldman Sachs

Την ίδια ώρα, έντονη νευρικότητα εμφάνισε η μετοχή της Goldman Sachs, η οποία βρέθηκε από το -4% στο +5,6%, για να κλείσει τελικά με οριακές διακυμάνσεις και παρά το γεγονός ότι η αγορά φάνηκε να ικανοποιήθηκε από το ότι το τμήμα συναλλαγών της τράπεζας εμφάνισε σημαντικές επιδόσεις. Το τμήμα απέφερε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα. Με οριακές διακυμάνσεις έκλεισε και η Bank of America, παρά το γεγονός ότι ανέφερε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παρά τους αυξανόμενους φόβους ύφεσης, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 4,2% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από το FactSet. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται επίσης να σημειώσουν αύξηση 10,2% στα έσοδα για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με το FactSet.

Πάντως, οι επενδυτές στοιχηματίζουν πλέον ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική από ό,τι αναμενόταν στη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα. Έκθεση της Wall Street Journal την Κυριακή ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, αντί της πλήρους ποσοστιαίας αύξησης που προέβλεπαν ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]