Οι εισαγωγές φυσικού αερίου από την βορειοαφρικανική αυτή χώρα θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες κατά 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. «Η συνεργασία μας στο ενεργειακό τομέα επιταχύνεται περισσότερο από ότι είχαμε προβλέψει, ενώ τα επόμενα χρόνια οι προμήθειες φυσικού αερίου θα αγγίξουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο Ντράγκι.

Τους τελευταίους μήνες το Αλγέρι έγινε ο πρώτος προμηθευτής αερίου της Ιταλίας. Παράλληλα, στο σύνολο του εισαγόμενου φυσικού αερίου, το ρωσικό δεν ξεπερνά, πλέον, το 25%. Η Ρώμη, στοχεύει να επεκτείνει την συνεργασία αυτή, όπως είπε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, «στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο υδρογόνο, αλλά και στην ηλιακή, γεωθερμική και αιολική ενέργεια».

Η κινητικότητα και τα ουσιαστικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών, με συμφωνίες που υπεγράφησαν με Αίγυπτο, Μοζαμβίκη, Κατάρ, και Αλγερία, είναι ένας από τους λόγους που ώθησε τους Ιταλούς επιχειρηματίες, βιομήχανους και εμπόρους, να ζητήσουν από τον Ντράγκι να μην παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Ο Ντράγκι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία όπως όλα δείχνουν

Σήμερα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνάντησε τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι και στην συνέχεια μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου είχε άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αύριο το πρωί, με την παρέμβαση στην γερουσία, ο Μάριο Ντράγκι θα πει αν δέχεται, τελικά, να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης. Όλα δείχνουν ότι θα αποφασίσει να παραμείνει, μόνον αν, τις ώρες αυτές διαπιστώσει ότι υπάρχει, όντως μια ευρεία, όσο και ειλικρινής στήριξη της κυβέρνησης, εκ μέρους των ιταλικών κομμάτων.

Τα προβλήματα όμως, δεν έχουν απαλειφθεί: η κεντροδεξιά της Φόρτσα Ιτάλια και της Λέγκα, επανέλαβε, και σήμερα, ότι δεν εννοούν να συνεχίσουν να συγκυβερνούν με το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Κάτι που θέτει επιπλέον εμπόδια στην επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή