Η τρέχουσα οικονομική και γεωπολιτική κατάσταση δεν επηρεάζει τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για πωλήσεις κόκκινων δανείων, όμως οδηγεί σε αναβολή των σχεδίων τους για άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, μέσω ομολογιακών εκδόσεων, λόγω της μεταβλητότητας και της διεύρυνσης των spreads, εκτιμά η Fitch. Προβλέπει δε, πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κυμανθεί στο 3,5% φέτος, στο 3,2% το 2023 και στο 2,8% το 2024.

Συνολικά η Fitch εκτιμά πως η σημερινή αβεβαιότητα στο οικονομικό και γεωπολιτικό σκηνικό δεν θα επηρεάσει την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να ολοκληρώσουν τις σχεδιαζόμενες για το 2022 πωλήσεις προβληματικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου τα κόκκινα δάνεια να υποχωρήσουν σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό έως τα τέλη του έτους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κινδυνεύει η Ευρωζώνη με νέα κρίση; 

Στο πλαίσιο αυτό, οι προοπτικές των αξιολογήσεων των ελληνικών συστημικών τραπεζών (σταθερές για δύο τράπεζες και θετικές για τις άλλες δύο), δείχνουν ότι έχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς θα ενισχυθούν 1 εκατ. επιχειρήσεις
Ενέργεια |

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Cosmote Telekom: Αλλαγή εμπορικής ονομασίας μετά από 27 χρόνια
Επιχειρήσεις |

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια

«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ