Η εταιρεία ανακοίνωσε κάμψη 23% των εσόδων της σε ετήσια βάση και 8% σε τριμηνιαία, στα 11,86 δισεκ. δολάρια, ενώ χειρότερη εικόνα παρουσίασε το τμήμα επενδυτικής της GS, όπου ο τζίρος απομειώθηκε κατά 41% σε ετήσια βάση, στα 2,14 δισεκατ. δολάρια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ήρθε η σημαντική πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες της τάξεως των 667 εκατ. δολαρίων, συγκρινόμενες με την αντίστοιχη πρόβλεψη για κέρδη 92 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα λειτουργικά έξοδα περικόπηκαν κατά 11% στα 7,65 δισεκ. δολάρια με YTD δείκτη αποτελεσματικότητας (Efficiency Ratio) 62%, και τελικά τα κέρδη ανά μετοχή κατακρεουργήθηκαν κατά 48% στα 7,73 δολάρια με πρόβλεψη για το 2022 στα 18,47, σημειώνοντας ότι πέρυσι, μόνο το β’ τρίμηνο είχαν σημειωθεί 15. Αντισταθμιστικά, η εταιρεία επισήμανε την αύξηση του μερίσματος στα 2,5 δολάρια, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της διοίκησης να μετασχηματίσουν το ίδρυμα σε μερισματοφόρο επιλογή, φιλικότερη σε μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

Στο ταμπλό (NYSE:GS), οι επενδυτές φρέναραν επιδεικτικά στην αντίσταση των 311 δολαρίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η μετοχή να γράψει νέα χαμηλά 18μηνών στην περιοχή των 260 δολαρίων, με πρώτη στάση τα πολλάκις δοκιμασμένα 277 και έξοδο από θέσεις short πάνω από 330 σε κλείσιμο ημέρας, με τους βραχυπρόθεσμους να βγαίνουν πάνω από τα 317.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News