
Στην 81η θέση επί του συνόλου των Ελλήνων επιστημόνων και στην 1η θέση στα αντικείμενα Business & Management και Decision Sciences and Operations Managment βρίσκεται ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, μία σημαντική διάκριση, που καταδεικνύει για άλλη μια φορά το υψηλής ποιότητας και αναγνώρισης ερευνητικό έργο του. Οι θέσεις αυτές αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα της παγκόσμιας ερευνητικής κατάταξης AD Scientific Index, 2022.
Η κατάταξη περιλαμβάνει 1.019.537 επιστήμονες από 16.093 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων 6685 καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων. Τα αποτελέσματα προκύπτουν χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη διαδικασία και βασίζονται στις συνολικές βαθμολογίες του δείκτη h-index, του δείκτη i10-index και στο σύνολο των αναφορών ενώ για το 2022 λήφθηκε υπόψη το ερευνητικό έργο των 5 τελευταίων ετών.
Πιο συγκεκριμένα το ερευνητικό έργο του Καθηγητή-Ακαδημαϊκού, Κωνσταντίου Ζοπουνίδη επιτυγχάνει βαθμολογία 74 στο δείκτη h–index, βαθμολογία 218 στο δείκτη i10-index ενώ συγκεντρώνει 18467 αναφορών στο Google Scholar. Τόσο στο αντικείμενο Business & Management όσο και στο Decision Sciences and Operations Management λαμβάνει την πρώτη θέση στην Ελλάδα, τη 47η και 6η θέση στην Ευρώπη και την 190η και την 35η θέση στον κόσμο αντίστοιχα.
Η κατάταξη των 100 κορυφαίων επιστημόνων βασίζεται στις συνολικές βαθμολογίες του δείκτη h. Οι κορυφαίοι 100 επιστήμονες μπορούν να ταξινομηθούν παγκοσμίως ή ειδικά για τις ακόλουθες περιοχές, όπως Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Βόρεια Αμερική, Ωκεανία, Αραβικός Σύνδεσμος, EECA, BRICS, Λατινική Αμερική και COMESA με βάση τις συνολικές βαθμολογίες του δείκτη h χωρίς καμία ανάλυση κατά θεματικές ενότητες.
Οι κορυφαίες 100 κατατάξεις στον κόσμο, σε μια ήπειρο ή μια περιοχή περιλαμβάνουν τυποποιημένα θέματα: Γεωργία και Δασοκομία, Τέχνες, Σχέδιο και Αρχιτεκτονική, Επιχειρήσεις και Διοίκηση, Οικονομικά και Οικονομετρία, Εκπαίδευση, Μηχανική και Τεχνολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Θεολογία, Νομική /Νομικά και Νομικές Σπουδές, Ιατρικές και Επιστήμες Υγείας, Φυσικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες.


Latest News

Δασμοί και αβεβαιότητα φέρνουν ύφεση – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Όταν οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι να περιμένουν από το διεθνές περιβάλλον, είναι λιγότερο πιθανό να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις ή να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

Πώς η λογιστική θα κάνει πιο «πλούσιους» τους φορείς γενικής κυβέρνησης από 1/1/2026;
To 2025 θεωρείται περίοδος προετοιμασίας, ή αλλιώς προπαρασκευαστική περίοδος

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2025 και 2026 - Νέες προβλέψεις από 25 οίκους
Για το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι προβλέψεις της Focus Economics κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης