Με σημαντικά κέρδη κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς λαμβάνει σημαντική ώθηση από το άλμα που καταγράφουν τόσο οι τράπεζες όσο και η ΔΕΗ. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,09% στις 814,86 μονάδες, με τον τζίρο να είναι βελτιωμένος στα 26 εκατ. ευρώ.

Με τα κέρδη των τραπεζών να ξεπερνούν το 3%, αλλά και τον ενεργειακό κλάδο να επιδίδεται σε ένα ράλι ανακούφισης μετά και τις τελευταίες δηλώσεις ότι θα επανέλθει η λειτουργία του αγωγού Nord Stream, ο οποίος προμηθεύει με φυσικό αέριο την Κεντρική Ευρώπη, το ΧΑ κινείται πάνω από το ανώτατο όριο της πρόσφατης συσσώρευσης. Βέβαια, η αστάθεια που εμφάνισε η αγορά μόλις έφτασε στις 821 μονάδες έδειξε ότι το κλίμα ακόμη είναι εύθραυστο.

Πάντως, όπως επισημαίνει η Trader24, η συσσώρευση στο στενό εύρος διακύμανσης και την παραμονή του Δείκτη κάτω από την αντίσταση των 805-807 μονάδων, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Έτσι, η ανάλυση θέλει τις 865-870 μονάδες ως πιθανότερο σενάριο, με τις 820 να αφορούν στο όριο της πτωτικότητας και τα πάντα να κρίνονται από τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με την επιτοκιακή στόχευση, με την αγορά να αναμένει αύξηση 25 μ.β. μετά από 11 συναπτά έτη μηδενικού επιπέδου και να φοβάται οποιαδήποτε έκπληξη προς τα πάνω, ή ακόμα και κάποιο επιθετικό λεκτικό από την επικεφαλής, Christine Lagarde.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ κερδίζει 5,59%, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Quest να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται και οι Λάμδα, Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Titan, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ και Coca Cola. Ο Σαράντης χάνει 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες