Πύρινος εφιάλτης στην Αττική. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στην Πεντέλη συνεχίζει να καίει και να καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της.

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Στη μάχη από νωρίς τα εναέρια μέσα

Συναγερμός για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες απείλησαν το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, το οποίο νωρίτερα είχε εκκενωθεί με 21 παιδιά να μεταφέρονται στο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου και άλλα 15 να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του ξενώνα βρεφών στο αναρρωτήριο Πεντέλης, με τα μωρά να βρίσκονται στο ίδρυμα Μητέρα.

Διαβάστε ακόμα: Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες – Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα

Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες – Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα, επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με  τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί  600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης (20/7) εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

«Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι – Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά