Δεν εξασφαλίζει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, καθώς η Forza Italia, η Λέγκα του Βορά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δήλωσαν ότι θα απέχουν από τη σχετική διαδικασία.

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με τη La Reppublica το πιθανότερο σενάριο είναι ο Μάριο Ντράγκι να υποβάλει οριστικά την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποχή των τριών κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός να μην εξασφαλιστεί ούτε τον κατώτατο απαιτούμενο αριθμό (50% των γερουσιαστών συν ένας) για να μπορέσει η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να θεωρηθεί έγκυρη.

Ο Ντράγκι θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

Θα ακολουθήσουν πρώρες εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με τη La Reppublica, θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου.

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης με βάση το ψήφισμα που υπέβαλε ο γερουσιαστής Casini», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κλείνοντας την ομιλία του στη Γερουσία. Το ψήφισμα έχει μόνο μία γραμμή: «Ακούσαμε την πρόταση του πρωθυπουργού, και εγκρίνεται».

Ακολούθως οι εργασίες διεκόπησαν για μιάμισι ώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα