Επένδυση άνω του 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογική πλατφόρμα επόμενης γενιάς για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις λοιπές υπηρεσίες διασφάλισης ανακοίνωσε η EY.

Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρεία, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς εστίασής της στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και την ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των ρυθμιστικών αρχών, των κυβερνήσεων, των φορέων θέσπισης προτύπων, των επιτροπών ελέγχου και των διοικητικών συμβουλίων.

Διαβάστε επίσης: Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Ολοένα και πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός γίνεται η Ελλάδα

Η επένδυση, διάρκειας τεσσάρων ετών, ενεργοποιείται από ένα ευρύτερο πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε από την EY τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η επένδυση αυτή θα υποστηρίξει την ενσωμάτωση των υφιστάμενων τεχνολογιών EY Assurance σε μια πλατφόρμα απρόσκοπτης λειτουργίας, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων παγκόσμιων πλατφορμών ελέγχου της εταιρείας και αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες από συνεργάτες της EY για να τροφοδοτήσει μια νέα γενιά υπηρεσιών ελέγχου και λοιπών υπηρεσιών διασφάλισης, με βάση την ανάλυση δεδομένων.

Μετασχηματισμός

Το πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τεχνολογικής πλατφόρμας για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και λοιπές υπηρεσίες διασφάλισης διευκολύνει τον μετασχηματισμό σε τρεις βασικούς τομείς: (1) δυνατότητες πρόσβασης σε δεδομένα και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, (2) τεχνητή νοημοσύνη και (3) εμπειρία του χρήστη.

Η ενσωμάτωση και ο μετασχηματισμός της τεχνολογίας των ελεγκτικών υπηρεσιών και των λοιπών υπηρεσιών διασφάλισης θα αξιοποιήσουν τα ισχυρά θεμέλια της υφιστάμενης κορυφαίας σειράς τεχνολογιών ελέγχου της EY Assurance, συμπεριλαμβανομένου του EY Canvas – της τρέχουσας παγκόσμιας πλατφόρμας ελέγχου της EY που βασίζεται σε τεχνολογία cloud. Η πλατφόρμα αυτή, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες business-to-business (B2B) στον κλάδο, είναι προσβάσιμη σε περισσότερα από 350.000 στελέχη πελατών της EY και 120.000 ανθρώπους της EY.

Το επενδυτικό πρόγραμμα θα αξιοποιήσει, επίσης, την παγκόσμια σειρά εργαλείων ανάλυσης δεδομένων της ΕΥ, EY Helix, και την παγκόσμια ελεγκτική μεθοδολογία της ΕΥ. Οι ομάδες της EY χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων («EY Helix global data analyzers»), για να επεξεργάζονται περισσότερες από 680 δισεκατομμύρια γραμμές εταιρικών οικονομικών δεδομένων κάθε χρόνο, υποστηρίζοντας μια διαδικασία μετασχηματισμού που θα επιτρέψει στον οργανισμό της EY να αναλύει περισσότερα χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά δεδομένα, αξιοποιώντας νέες στατιστικές και προγνωστικές διαδικασίες ανάλυσης δεδομένων.

Αυτές οι βελτιωμένες δυνατότητες και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται με συνέπεια παγκοσμίως στοχεύουν στη διευκόλυνση της προηγμένης αναγνώρισης και αντιμετώπισης κινδύνων και υποστηρίζουν την προετοιμασία για τις πολύπλοκες ανάγκες της επέκτασης των υπηρεσιών διασφάλισης, ενώ βοηθούν τις επιχειρήσεις να οικοδομήσουν περαιτέρω εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Σχολιάζοντας την επένδυση αυτή, ο κος Ανδρέας Χατζηδαμιανού, Επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Διασφάλισης της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Η μεγάλη αυτή επένδυση έρχεται να αξιοποιήσει την εργασία και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι ελεγκτικές ομάδες της ΕΥ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες προσδοκίες και απαιτήσεις των επιτροπών ελέγχου και των οικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, που εκτείνονται πλέον και στις μη οικονομικές αναφορές. Παράλληλα, υπόσχεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την εμπειρία των χρηστών και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις